Main menu: Sortiment | Ingredienser | Återförsäljare | Problemhy | Miljö | Press

Tillbaka till första sidan

Miljöaspekter

Vårt smink är fritt från syntetiska kemikalier såsom konserveringsämnen, parabener, parfymer, färgämnen och plaster/silikoner. Det är enligt vår syn inte bra vare sig för dig eller för miljön. Det är naturen och den kommande generationen som får betala det du använder och som ger en negativ miljöpåverkan. Men tack och lov så finns det alternativ! Det är en viktig aspekt för oss!

Ekologiskt

Låt oss först få utveckla detta med ekologiskt lite. För att en produkt ska vara ekologiskt måste den vara ekologiskt odlad. Och vårt mineralsmink är inte ekologiskt eftersom mineraler inte odlas. Några tillsätter ekologiska ingredienser och får därmed ett ekologiskt smink. Vi väljer bort den vägen eftersom dessa ingredienser inte behövs i sminket och ger sminket begränsad hållbarhet, ökar risken för allergier och även förekomsten av nanopartiklar.

Oanvänt/gammalt smink

En stor miljöbov är allt smink som kastas bort eftersom det blivit gammalt – dåligt för miljön och för din plånbok. När mineralerna är rena (torra) har de en oändlig hållbarhet eftersom de är helt oorganiska och inga bakterier kan föröka sig. Bra eftersom sminket är drygt och räcker länge. Bra för dig som kanske inte sminkar dig varje dag. Eller om du vill ha en speciell färg vid speciella tillfällen på året.

Nanopartiklar

I vårt smink finns det inga nanopartiklar. Nanopartiklar är så ofattbart små att de inte ens syns i mikroskop. När man tillverkar mineralsmink är malningsprocessen grövre och själva hanteringen/ paketeringen av rena, lösa mineraler gör att sannolikheten att det skulle finnas nanopartiklar i sminket är minimal. Om mineralerna är blandade med olika bindemedel eller finns i en lotion eller i sprayform, är det svårare att säkerställa partikelstorleken. Därför undviker jag personligen foundation/solskydd i annan form än i mineralsmink.

Bismuth- (eller Vismut- samma sak fast olika stavningar) oxidklorid

Denna tungmetall finns tyvärr i de flesta mineralsminkmärken på marknaden. Och den är också anledningen till att c/o mineralsmink kom till. När jag provade mineralsmink första gången för länge sedan fick jag en enorm klåda och blev röd. Så mineralsmink var inget för mig i många år. Sedan läste jag på förpackningarna och jämförde med ingredienserna på naturkosmetiskt smink och insåg att det var bismuth jag inte tålde. Och för att säkerställa att vi kunde ha ett bra smink utan bismuth så började vi utveckla c/o mineralsmink – garanterat utan bismuthoxidklorid.

Om c/o mineralsmink

Smink ska vara roligt, förskönande och göra nytta på huden! För att uppfylla detta skapade vi varumärket c/o mineralsmink som tar fram det vackra hos dig.

c/o mineralsmink är lätt att använda, helt utan kemikalier och ger flärd, läkning och skydd åt din hy.

Produkterna är registrerade hos Läkemedelsverket och självklart inte djurtestade.

Våra kunniga återförsäljare är ekologiska hudvårds-terapeuter, frisörer, butiker/webshoppar. Sortiment och prissättning kan variera.

Välkommen att uppleva skillnaden du också! Kontakta din återförsäljare eller direkt till Lena Engnell, c/o Lena, S Kyrkogatan 1B, 824 43 Hudiksvall via detta formulär.

Kontakta c/o mineralsmink

Välkommen att ställa frågor om vårt smink eller naturkosmetisk hudvård. Eller vill du bli återförsäljare av c/o mineralsminks produkter? Berätta lite om din verksamhet så kontaktar vi dig. Tack för ditt intresse.
Utan en korrekt angiven e-postadress kan vi inte besvara ditt brev.